30 Mart 2013 Cumartesi

Elleriniz İçin Bakım Önerileri

Evde bakımda sınır tanımayan hanımların çok iyi bildikleri ama bilmeyenlerinde eminim hemen uygulamaya başlayacakları belli başlı evde el bakım yöntemlerinden paylaşayım istedim bugün.

Hava değişimleri çoğunuzun olduğu gibi benimde cildimi eşi benzeri olmayan bir kuruluk yaratıyor. Buna ellerim de dahil. Ellerim kurudukça manikür tutmaz bir hale de gelmeye başladı. Sürekli minik minik etler kopuyor tırnaklarımdan. Can yanması da kötü görüntünün yanında ekstra bir eziyet oluyor.

Bu durumlardan kurtulmak içinse aslında yapılacak şeyler oldukça basit. Eminim bir çoğunuz duymuştur; limonun ellerde ki etkisi mükemmel!



Özellikle tırnaklarınızı her akşam yarım bir limonun içine sokabilirsiniz. Bu hem parlaklık kazandırır tırnaklarınıza hem de doğal bir güzellik.

Nemlendiricilerin Baş Tacı: Zeytinyağı

Nemlendirici olarak ise ellerin en yakın dostu zeytinyağı. Geceleri yatmadan önce ellerinizi zeytinyağı ile ovalıyorsunuz ve yatıyorsunuz. Tıpkı krem kullanır gibi. Hatta bazen gün içerisinde zeytinyağını krem gibi ellerinize uyguladıktan sonra ellerinize temiz çorap geçirerek nemlendirici etkiyi hızlandırabilirsiniz.

Yıpranmış Elleriniz İçin Bir Bakım Önerisi

Bir diğer el bakım önerisi ise; 5 çorba kaşığı yulaf unu ile bir yumurta sarısı ve iki çorba kaşığı bal ile oluşturulan bir karışım. Krem kıvamını alan bu karışım sabah akşam krem kullanır gibi ellerinize uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder