28 Mart 2013 Perşembe

Cildinizi Bahara Hazırlayın


Bahar geliyor diye alışverişe ayırdığımız amanı cildimize de ayırmazsak korkarım bahar için aldığımız hiç bir kıyafetle mükemmel görünemeyebiliriz. Hayır! Abartmıyorum hanımlar. Yorgun bir cilt, yağlanmadan kaynaklanan sivilceler, siyah noktalar ve yorgun bakan gözler ile mükemmel görünmek mümkün mü?

Ne yapmalıyız? demeyin ve dikkatlice okuyun.

Öncelikle bilmelisiniz ki, cilt için bakım yapmak sanıldığı gibi maliyetli değil. Okuyunca anlayacaksınız. İkincisi de bakıma zaman ayıramıyorum demeyin. Bazen 5 dakika bile bakım için yeterlidir. O 5 dakika hem bakım yapmarak cildinizi mutlu etmenizi hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayarak ruhunuzu da mutlu eder.

Yorgun Gözlerden Kurtulun




Bakışlar bizim en etkili silahımız. O yüzden gözlerimizin etkileyiciliğini yorgunlukla kapatmamaya dikkat etmemiz gerek. Ve bu çok ama çok basit ve kolay bir şey.

Göz altı torbalarınız için, rendelenmiş bir adet salatalık buz kalıplarına pay edilir ve buzluğa kaldırılır. İhtiyaç anında çıkartıp 5 dakika boyunca göz çevrenize nazik bir masajla uygulayın. Sonuç mükemmel.

Göz halkalarınız içinse çözüm rendelenmiş bir patetesin suyu. Pamuk yardımı ile patatesin suyu gözlere kompres yapılır.

Oldukça basit değil mi?

Cildinizi Temizleyin

Cildimiz makyaj yapmasak dahi gün içinde bir çok zararlı maddeye maruz kalıyor. Hava kirliliğinin cildimize olan olumsuz etkisini küçümsememek gerekiyor. Bir de üstüne makyaj... Cildimizin hava almasını engellemiş oluyoruz bu kir tabakaları ile. Bu yüzden mutlaka cildimizi günlük olarak temizlemeliyiz.

3 çorba kaşığı kayısı yağı, 3 çorba kaşığı tatlı badem yağı ve 3 çorba kaşığı damıtık su karıştırılıp cam bir şişeye doldurulur. Cildinizi, makyajınız varsa dahi bu süt ile temizleyebilirsiniz. (Suna Dumankaya)

Cildinizi Nem ile Mutlu Edin

Cildimiz kurudukça yaşlanmamızı hızlandırıyor. Eğer cildimize ihtiyacı olduğu nemi vermezsek maalesef kırışıklara merhaba demek için çok geç yaşları bekleyemeyeceğiz. Cildin neme ihtiyaç duyan tek cilt tipinin kuru ciltler olduğunu da sanmayın. Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar.

1 litre, 1 adet salatalık, 3 adet marul blendırdan geçirilip pişirilir. Ezme yöntemiyle süzülerek cam bir şişeye doldurulur. Bu karışım ile hem cildinizi temizler hem de nemlendirebilirsiniz. Suna Dumankaya'nın bu tarifi hem basit, hem masrafsız hem de vücut için kullanıma da uygun.

NOT: Acil durumlar hakiki zeytinyağı da nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder