16 Temmuz 2013 Salı

Hangi Beden Ne Giymeli?

Her birimizin vücut yapısı farklı. Bu nedenle birinde gördüğümüz bir kıyafet bazen biz denediğimizde hiç hoş görünmez. Daima hoş bir görüntü yakalayabilmek içinde televizyonda yarışmalarda sık sık duyduğumuz bir şey gerçekten doğru: Bedenimizi tanımak.

Vücudumuz ne kadar iyi tanırsak o kadar şık ve hoş görünürüz. İnsan kendisine yakışan giymeli değil mi ama? Pekiiii, bana ne yakışır? sorusuna doğru cevabı nasıl vereceğiz?

İşte sorunun cevabı burada, tam bu sayfada. Akademisyenlerimiz üşenmemiş uğraşmış ve mükemmel bir ders notu çıkarmışlar. Öğrencilere ders notu bize güzellik önerisi olsun, sevgili akademisyenlere teşekkürler :)




Dış Görünüşe Göre Vücut Tipleri

Üç farklı vücut tipinden hangisi sana benziyor?

Piknik tipi kişiler, yuvarlak hatlı, yumuşak, şişmanlamaya eğilimli ve kısa boylu kişilerdir. 
Atletik tip adından ve resimden anlaşılabileceği gibi güçlü, kaslı ve daha da kaslı olmaya müsaittir.
Astenik tip ise ince, uzun ve narindir.

Ve Asıl Önemli Olan: Vücut Şekilleri


Üçgen Vücut: Kalça üst bedene göre daha geniştir.
Ters Üçgen Vücut: Omuz veya göğüs kalçaya göre daha geniştir.
Dikdörtgen Vücut: Göğüs, bel ve kalça genişlikleri birbirine çok yakındır.
Kum Saati Vücut: Göğüs ve kalça birbirine yakın ama bel onlara oranla daha incedir.
Baklava Vücut: Omuz ve kalçalar dar ama bel hattı geniştir.

Hangi Vücut Şekli Ne Giymeli?

Üçgen Vücut: Dikkati omuz ve belde toplayacak kıyafet seçimi yapılmalıdır. Kayık yaka, takmalı yaka veya vatkalı bluzler tercih edebilirler. Ayrıca düşük bel, ince kemer ve düz paça pantolonlar beli dar göstermeye yardımcıdır. Yani omuzlar geniş bel dar gösterilmelidir.

Ters Üçgen Vücut: Omuz ve göğüs kısmını dar gösterecek kıyafetler seçmeleri gerekir. Kollar düz veya dökümlü olmalı, alt giyimde ise volanı etekler veya detaylı etek pantolonlar tercih edilmelidir.

Dikdörtgen Vücut: Dökümlü bir görüntü yakalamaları gerekmektedir. Bunun için dökümlü hırka ceketler tercih edilebilir. İnce triko ve kaşmirde tercihleri arasında olabilir. Bel çizgisinden itibaren hacim kazanan elbise veya etekler, parçalı modellerde alt giyimde tercih edilebilir.

Kum Saati Vücut: Şal veya V yakalı bluzler aksesuar ile kullanılabilir. Belin inceliği giyilen bluzun alt kıyafetin belinden çıkarılması ile vurgulanabilir. Üst kısımda dar kıyafet tercih edildiğinde düşük bel pantolonlarda dengeyi sağlamaktadır. 

Baklava Tipi Vücut: Vatka veya geniş omuzlu kıyafetler ile omuzlar daha geniş gösterilebilir. Yüksek bel tercih edilmelidir. Ayrıca parçalı eteklerde kullanılabilir. Ayrıca ince kemerin beli ince gösterdiği unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder